1. Na tihoj vatri zagrejte mleko, pazeći pri tome da ne dođe do vrenja. U njega dodajte margarin i cimet i mešajte dok se masa ne sjedini.
2. Za to vreme spremite posudu koju ste posuli sa 100g kakao praha. U nju ulijte smesu od mleka i margarina, ali postepeno, pazeći da se ne formiraju grudvice. Masu nastavite da dalje zagrevate na tihoj vatri, ili vodenoj pari.
3. Posle 10-ak minuta, skinite posudu sa vatre i dodajte med ili smeđi šećer. Ukoliko želite možete dodati i zrna kafe, seckane orahe, bademe, lešnike ili suvo voće, te na taj način učiniti čokoladu, još ukusnijom i zdravijom.
4. Dobijenu mešavinu stavite u silikonske kalupe ili manje činijice, pa ih ostavite na sat vremena u frižider, da se stegnu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: mojacokolada.com